30 mei 2022

Rauw Hart gedenk items voor Dier en Mens

      “hoe ik leerde hoe RAUW rouw kan zijn”

 

 

 

 

 

 

Gedenk items

(Rauw Hart, Rauw Vlam, Waxinehouder, Schenkbon)

 Gedenken, Herinneren, Koesteren

Rouwen

Rauw, Puur, Intens, Simpel

Zij die niet meer onder ons zijn herinneren, koesteren, tastbaar maken/houden.

(Wanneer u bijvoorbeeld gekozen heeft voor achterlaten (dier) of uitstrooien na crematie kan dat heel fijn zijn).

Een tastbare herinnering op een voor u speciaal plekje in huis of tuin. Zo ver weg, maar zo dichtbij. Voor altijd in het Hart, en dat is dan gelijk het “waarom” van de vorm van een Rauw Hart. Verlicht, in het licht en in verbinding; de Rauw Vlam met Naam e/o de Neutrale Waxine(licht)houder.
Rouw kan rauw aanvoelen, rauw zijn. Net als het gekozen materiaal (beton), daarom heb ik dit in de naam verwerkt. Hierbij is de intentie het rauwe beton zo onbewerkt mogelijk te laten, zoveel mogelijk voor zichzelf te laten spreken. Ik kom er, afhankelijk van uw wensen, meestal niet onderuit de harten enigszins vlak te creëren/na afloop te effenen daar waar de tekst (+tekening) komt.
Maten: Basis 14 breed 14,5 hoog/lang.
Het hart is op de bolle kant ongeveer 3-5 cm dik.
Gewicht: 1,5-3 kilo. Bij het nabewerken kan er een verschil van 1 tot 3cm ontstaan. Ook hoe bol of plat het hart wordt hangt af van de nabewerking die nodig is. Dit is altijd verschillend. 
Standaard tekst (zwart):


Voor positionering van tekst zijn vele opties waaruit u kunt kiezen. U krijgt een afbeelding waarop de meeste opties afgebeeld staan bij uw gegevenscheck wanneer u een rauw hart wilt. Tekst bestaat altijd uit bovenstaande standaard tekst, desgewenst en indien haalbaar aangevuld met persoonlijke tekst, welke op voorkant of zijrand ergens rondom op door u gekozen plaats geplaatst worden (niet op de achterkant). U heeft keuze uit zwart of witte tekst/tekening. Standaard is zwart. Via een formulier dat u gemaild krijgt kunt u de juiste gegevens, spelling en wensen doorgeven. Daarop staan deze positioneringsopties duidelijk vermeld.
Een simpele kleine tekening is mogelijk. In zwart of wit of combinatie daarvan. Let wel: voor zowel tekst als tekening geldt dat het oppervlak waarmee ik werk ruw en bol is, dit maakt beschrijven/tekenen lastig. Hou daar rekening mee bij uw verwachting. Ik kan in overleg een voorstel doen welke U voor akkoord eerst te zien krijgt. U kunt ook zelf een tekening aandragen (lijnenspel mag niet dichter op elkaar dan 4mm. Maximale grote van de tekening is 7 bij 7cm dan worden naam en data op de dikte rand geplaatst. Bij een kleinere afbeelding passen naam en data op de voorkant). Ook hier geldt weer; schrijven en tekenen op een bolhart maakt dat het uiteindelijke resultaat iets kan afwijken van hoe het er uit ziet wanneer getekend/geschreven op plat en glad papier.
Gewicht: 

Waxinehouders:
Zonder tekst en tekening tenzij anders afgesproken (mogelijkheden beperkt) Maten:
Gewicht:
Rauw Vlam:
Standaard tekst (zwart):
Ik denk aan je of We denken aan je
Ik mis je of We missen je
Maten: +/-18cm hoog, +/- 8cm doorsnee
Gewicht: 2+-3- kilo
Een Rauw Vlam is altijd voorzien van een kleurloos betonnen hartje in reliëf van ongeveer 0,5/1 cm dik. Desgewenst kan ik de dikterand grijs maken als soort van “schaduweffect” (niet standaard)
Een Rauw Hart Gedenkitem wordt met zorgvuldigheid, liefde en aandacht gemaakt en van tekst voorzien. Geheel met de hand. Dat maakt dat geen item hetzelfde is, zoals geen hartsverbinding hetzelfde is. Ieder item uniek zoals iedere band (hartsverbinding) met een dierbare (dier of mens) uniek is.
Het meest bijzondere van het maken van een Rauw Hart item is de afwerking, het shapen, finetunen, toevoegen van de tekst en eventuele tekening. Daar leg ik al mijn aandacht en liefde in. Zeker wanneer ik mij kan afstemmen op de energie van de overledene, is dat mijn houvast voor hoe het hart er uiteindelijk uit komt te zien. “How the soul (of an animal) touches my heart is how I make them”.
De items worden nadat ze van tekst en eventuele tekening voorzien zijn, behandeld met meerdere lagen matte vernis, waardoor ze ook buiten kunnen liggen.
Levertijd: Het maken van een item laat zich niet dwingen en is van vele factoren afhankelijk. Exacte levertijd is dan ook lastig. Reken op 14 dagen (hart) tot een maand (vlam) ongeveer. Het ligt in de verwachting dat de items (vooral die buiten liggen/staan) na enige tijd opnieuw gevernist moeten worden. Dit is makkelijk zelf te doen, ik wil het ook voor u doen. Informeer gerust!
Op de foto onder een sfeerimpressie, meer en duidelijkere foto’s en verschillende mogelijkheden vindt u in de fotoalbums op de <” href=”https://www.facebook.com/groups/rauwhartgedenkstenenvoordierenmens” target=”_blank” rel=”noopener”>Facebookgroep van Rauw Hart. (Uiteraard zullen omwille van privacy soms tekst/gegevens geblurd zijn, tenzij toestemming voor zichtbaar plaatsen). Daar vind u ook de verhalen over het ontstaan van Rauw Hart en hoe ik de harten maak.
Bij uw Rauw Hart kunt u een harten-steun e/o een handgemaakte waxinehouder bestellen van het zelfde materiaal (niet standaard bij bestelling). Zie overige items rauw hart. U kunt ook een hand gemaakte (geur-)kaars bestellen bij uw hart (Voorbeelden)

Schenkbon:
Ik krijg wel eens de vraag of ik een idee heb wat aan iemand te geven die een dierbare verloren heeft. Omdat men iets wil doen als blijk van steun en medeleven. Daarom kunt u bij mij ook een rauw-hart-schenkbon kopen. Ik adviseer altijd wel om het even te overleggen of iemand dat waardeert. Met de schenkbon betaalt u het hart en de verzendkosten voor de ander. U kunt het rechtstreeks naar de ander laten verzenden of naar uzelf om persoonlijk te overhandigen. Zorg wel dat u ook dan de juiste gegevens en spelling doorgeeft bij bestelling.

 

 

 

 

 

 

Garantie:
De producten van Rauw Hart zijn met de hand gemaakt en veelal voorzien van persoonlijke gegevens.(Van te voren wordt per mail of app zorgvuldig overlegd over de wensen en mogelijkheden. Alles wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid verpakt).Daarom zijn het uiteraard geen producten met garantie, ook niet op het heel blijven bij verzending. Echter wanneer bij het openen van de verpakking in de tekst op het hart spelfouten staan die niet op het bestelformulier te herleiden zijn, heeft u recht op een nieuw hart. U dient hiervoor direct na openen van de verpakking een foto van het hart met foutieve tekst te maken en deze te appen naar 06.45897068 of te mailen naar info@nanetn-inspired.nl

© Rauw Hart jan. ’23

error: zie Diclaimer!