30 mei 2022

Rauw Hart gedenkharten voor Dier en Mens

“Rauw Hart”
Gedenkhart

 

Gedenken Herinneren Koesteren
Rouwen
Rauw, Puur, Intens, Simpel

 

Zij die niet meer onder ons zijn herinneren, koesteren, tastbaar maken/houden. (Wanneer u bijvoorbeeld gekozen heeft voor achterlaten (dier) of uitstrooien na crematie kan dat heel fijn zijn). Een tastbare herinnering op een voor u speciaal plekje in huis of tuin.

Zo ver weg maar zo dichtbij voor altijd in het Hart, en dat is dan gelijk het “waarom” van de vorm.
Rouw kan rauw aanvoelen, rauw zijn. Net als het gekozen materiaal (beton), daarom heb ik dit in de naam verwerkt.
De intentie is het rauwe beton zo onbewerkt mogelijk te laten. (Voortschrijdend inzicht maakt dat ik er niet onderuit kom om de harten enigszins vlak te creëren of na afloop te effenen op de plek waar de tekst en desgewenste simpele tekening komen. Toch laat ik het rauwe van beton zoveel mogelijk voor zichzelf spreken).

Een “Rauw Hart” wordt met zorgvuldigheid, liefde en aandacht gemaakt en van tekst voorzien. Geheel met de hand. Dat maakt dat geen hart hetzelfde is, zoals geen hartsverbinding hetzelfde is. Ieder hart uniek zoals iedere band met een dierbare (dier of mens) uniek is.

Het meest bijzondere van het maken van een rauw- /rouw hart is de afwerking, het shapen, finetunen, toevoegen van de tekst en eventuele tekening. Daar leg ik al mijn aandacht en liefde in. Zeker wanneer ik mij kan afstemmen op de energie van de overledene, is dat mijn houvast voor hoe het hart er uiteindelijk uit komt te zien. “How the soul (of an animal) touches my heart is how I make them”.

De harten worden nadat ze van tekst en eventuele tekening voorzien zijn, behandeld met meerdere lagen matte vernis, waardoor ze ook buiten kunnen liggen. Het maken van een hart laat zich niet dwingen. Exacte levertijd is dan ook lastig, alleen al het drogen van het beton hangt van zoveel factoren af waar niet altijd invloed op uit te oefenen is. Reken op twee weken ongeveer. Het ligt in de verwachting dat de harten (vooral die buiten liggen) na enige tijd opnieuw gevernist moeten worden. Dit is makkelijk zelf te doen, ik wil het ook voor u doen. Informeer gerust! 

Standaard Tekst (zwart):
Voornaam
Teken geslacht  Geboorte datum
Kruisje  Sterf datum

Maten: De basis van de harten maak ik met een mal van 14,2 breed en 13,7 hoog (waxinehouders maak ik zonder mal uit de losse hand). Het hart wordt dan op de bolle kant ongeveer 3 cm dik. Afhankelijk van hoe het hart uit de mal komt, hoe het beton werkt en of er nog bijwerking nodig/gewenst is variëren de harten van maat. Dit kan zowel in hoogte als breedte als dikte enkele centimeters schelen. Ook hoe bol of plat het hart wordt wordt hier mede door bepaald! Natuurlijk is e.e.a. enigszins naar wens te shapen maar het blijft handwerk met materiaal dat na verwerking ook nog enigszins doorwerkt.

Voor positionering van tekst zijn vele opties; zie afbeelding. U kunt zelf aangeven welke u wilt. Tekst bestaat altijd uit bovenstaande standaard tekst welke op voorkant of zijrand ergens rondom op door u gekozen plaats geplaatst worden (niet op de achterkant). U heeft keuze uit zwart of witte tekst/tekening. Standaard is zwart. Bestellen gaat middels een formulier dat u gemaild krijgt. Ook daarop staan deze opties duidelijk vermeld.

Een simpele kleine tekening is mogelijk. Let wel: voor zowel tekst als tekening geldt dat het oppervlak waarmee ik werk ruw en bol is, dit maakt beschrijven/tekenen lastig. Hou daar rekening mee bij uw verwachting. Ik kan in overleg een voorstel doen welke U voor akkoord eerst te zien krijgt. U kunt ook zelf een tekening aandragen (lijnenspel mag niet dichter op elkaar dan 4mm. Maximale grote van de tekening is 7 bij 7cm dan worden naam en data op de dikte rand geplaatst. Bij een kleinere afbeelding passen naam en data op de voorkant). Ook hier geldt weer; schrijven en tekenen op een bolhart maakt dat het uiteindelijke resultaat iets kan afwijken van hoe het er uit ziet wanneer getekend/geschreven op plat en glad papier.

Op de foto links een sfeerimpressie, meer en duidelijkere foto’s en verschillende mogelijkheden vindt u in de fotoalbums op de Facebookgroep van Rauw Hart. (Uiteraard zullen omwille van privacy soms tekst/gegevens geblurd zijn, tenzij toestemming voor zichtbaar plaatsen). Daar vind u ook de verhalen over het ontstaan van Rauw Hart en hoe ik de harten maak.

Bij uw Rauw Hart kunt u een harten-steun en verschillende handgemaakte waxinehouders bestellen van het zelfde materiaal (niet standaard bij bestelling). Ipv. een hart kunt u ook een stolp met naam en tekstopties “ik mis je” of “ik denk aan je” bestellen waar een xl waxinelicht in kan, zie overige items rauw hart. U kunt ook een hand gemaakte (geur-)kaars bestellen bij uw hart (Voorbeelden). Ook Rauw Hart heeft geen winstoogmerk.

Een ander steunen bij verlies van een dierbare d.m.v. een Rauw Hart kan ook.
Ik krijg wel eens de vraag of ik een idee heb wat aan iemand te geven die een dierbare verloren heeft. Omdat men iets wil doen als blijk van steun en medeleven. Daarom kunt u bij mij ook een rauw-hart-schenkbon kopen. Ik adviseer altijd wel om het even te overleggen of iemand dat waardeert. Met de schenkbon betaalt u het hart en de verzendkosten voor de ander. U kunt het rechtstreeks naar de ander laten verzenden of naar uzelf om persoonlijk te overhandigen. Zorg wel dat u ook dan de juiste gegevens en spelling doorgeeft bij bestelling.

       “hoe ik leerde hoe RAUW rouw kan zijn”

Garantie:
De producten van Rauw Hart zijn met de hand gemaakt en veelal voorzien van persoonlijke gegevens.
(Van te voren wordt per mail of app zorgvuldig overlegd over de wensen en mogelijkheden. Alles wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid verpakt).
Daarom zijn het uiteraard geen producten met garantie, ook niet op het heel blijven bij verzending.
Echter wanneer bij het openen van de verpakking in de tekst op het hart spelfouten staan die niet op het bestelformulier te herleiden zijn, heeft u recht op een nieuw hart. U dient hiervoor direct na openen van de verpakking een foto van het hart met foutieve tekst te maken en deze te appen naar 06.45897068 of te mailen naar info@nanetn-inspired.nl U ontvangt dan een reactie met hoe verder.
Uiteraard mag de tijd tussen het moment van door mij verzenden en het moment dat u mij op de hoogte stelt van het ontvangen van het product met foutieve tekst niet langer zijn dan de tijd die nodig is voor bezorging over de post.

© Rauw Hart aug. ’22

error: zie Diclaimer!